Μια απίστευτη και συνάμα τραυματική εμπειρία έζησε το πρωί της Τετάρτης μία μητέρα και το 10 ετών κοριτσάκι της, όπου χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο της Πρέβεζας, αλλά οι γιατροί ήταν ‘’άφαντοι’’ σύμφωνα με την καταγγελία της.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το κοριτσάκι μαθήτρια δημοτικού το πρωί της Τετάρτης και ενώ ήταν στο σχολείο κατά την διάρκεια δοκιμαστικών επιδείξεων χορευτικού χτύπησε στο πόδι της και χρειάστηκε να επικοινωνήσει ο διευθυντής του σχολείου με την μητέρας της, προκειμένου το μικρό κοριτσάκι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Η μητέρα του μικρού κοριτσιού, τα στοιχεία της οποία είναι στην διάθεση των αρμοδίων, έφτασε στο νοσοκομείο με το κοριτσάκι να έχει σοβαρό πρήξιμο στο πόδι και να σφαδάζει από τους πόνους.

Φτάνοντας στο νοσοκομείο το κοριτσάκι ανέβηκε σε καροτσάκι και κατευθύνθηκε αμέσως στα επείγοντα προκειμένου γιατροί να δούνε την κατάσταση και την κρισιμότητα του χτυπήματος.

Η μητέρα μετέφερε το παιδί της πάνω στο καροτσάκι και μετά από παρότρυνση νοσοκόμας περίμεναν έξω από την πόρτα των εξωτερικών ιατρείων του ορθοπεδικού μέχρι να έρθει ο ιατρός.

Μάταια όμως και παρά τις εκκλήσεις τις μητέρας ο γιατρός δεν εμφανίστηκε. Μάλιστα  η ίδια νοσοκόμα ζήτησε από την μητέρα του κοριτσιού να πάει να βγάλει εισιτήριο.
Η μητέρα πήγε στα εξωτερικά και έβγαλε εισιτήριο και εδώ υπάρχουν ορισμένα ερωτήματα που θα πρέπει άμεσα να δοθούν απαντήσεις.
1.Εφόσον το περιστατικό ήταν έκτακτο και μάλιστα αφορούσε μικρή μαθήτρια έπρεπε να ζητηθεί από την μητέρα να βγάλει εισιτήριο και
2. Εφόσον λειτουργούσαν τα έκτακτα ιατρεία ο ιατρός γιατί δεν βρίσκονταν στην θέση του;

Η μητέρα της μικρής μαθήτριας βλέποντας ότι ο ιατρός δεν εμφανίζονταν και η κατάσταση χειροτέρευε και έχουν περάσει και 50 λεπτά από την ώρα που έφτασαν στο νοσοκομείο, η ίδια αποφάσισε να επικοινωνήσει με ιδιώτη ορθοπεδικό, ο οποίος αν και είχε γεμάτο το πρόγραμμά του, την δέχθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Παρόλα αυτά η μητέρα ζήτησε να γίνει ακτινογραφία στην κόρη της προκειμένου να την πάει να την δει ο εξωτερικός ιατρός, για να έχει μια σαφή εικόνα της κατάστασης.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η μητέρα της μαθήτριας  όχι μόνο ο ορθοπεδικός δεν εμφανίστηκε, αλλά ούτε και ακτινογραφία την άφησαν να κάνει, γιατί όπως της απάντησαν οι νοσοκόμες έπρεπε να δώσει εντολή ο ιατρός που δεν εμφανίστηκε πότε.

Έτσι η μητέρα μέσα στην αγωνία της  και ενώ έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος πηγαίνει την 10χρονη στον εξωτερικό ιατρό, ο οποίος της ζητά παρόλα αυτά μια ακτινογραφία για να δει την σοβαρότητα της κατάστασης.

Ο χρόνος ωστόσο είχε χαθεί στην περίμενε του νοσοκομείου και την αναζήτηση του ιατρού που δεν εμφανίστηκε ποτέ με αποτέλεσμα ακόμη και τα ιδιωτικά ακτινολογικά κέντρα να έχουν κλείσει.

Τελικά ο ιδιώτης ορθοπεδικός έδεσε το πόδι της μικρής, και της συνέστησε να πάει αύριο το πρωί για ακτινογραφία και στην συνέχεια να δούνε την κρισιμότητα του τραύματος.

Η μητέρα όλο το βράδυ ακούει την κόρη της να υποφέρει και να αναρωτιέται αν τελικά υπάρχει ή όχι δημόσιο νοσοκομείο στην Πρέβεζα.
Ωστόσο υπήρχαν και άλλα περιστατικά που συνέβησαν κατά την διάρκεια της παρουσίασης της στον χώρο του νοσοκομείου σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες της.

Η ίδια ζήτησε από νοσοκόμο του νοσοκομείου να της δώσει κάποια μάσκα, προκειμένου να προστατευτεί η ίδια από την έξαρση ιώσεων.

Ο νοσοκόμος όχι μόνο δεν σηκώθηκε, αλλά με την υπόδειξη του χεριού του της έδειξε που υπήρχαν μάσκες για να πάει να πάρει μόνη της.

Για το θέμα έχει ήδη ενημερωθεί ο διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Σκανδάλης, ο οποίος μας δήλωσε ότι θα δοθεί εντολή να εξετασθεί επειγόντως η καταγγελία της μητέρας.

Ο ίδιος ο διοικητής τέλος μας ενημέρωσε ότι προχώρησε στην επανασύσταση του γραφείου πολιτών νέο κανονισμό και πως πέρασε ήδη από το Δ.Σ


onprevezanews

Nicopolis Press

Το Nicopolispress.gr είναι ένα ειδησεογραφικό Blog με ειδήσεις από την Πρέβεζα, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Αφήστε ένα μήνυμα:

0 σχόλια: