Από τον Νοέμβριο του 2017 όταν ήταν δημοτικός σύμβουλος ο μηχανικός Διονύσης Καλλίνικος είχε προτείνει την αλλαγή χώρου του Χριστουγεννιάτικου χωριού και από τον χώρο μπροστά από τα δικαστήρια να κατασκευάζονταν στο πάρκιγκ της 21ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Καλλίνικος στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου τόσο το 2017 και το 2018 είχε προτείνει αυτή την αλλαγή, αφού όπως είχε τονίσει διασφάλιζε την ασφάλεια των παιδιών κυρίως, αφού πρόκειται για έναν χώρο που διαθέτει είσοδο και έξοδο, είναι κλειστός περιμετρικά, ενώ θα μπορούσαν ακόμη και να προστατευτούν και από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Μάλιστα ο πρώην δημοτικός σύμβουλος είχε πει ότι θα μπορούσαν να γίνουν πολλές παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, που βρίσκονται στην γραμμική πορεία των δρόμων του ιστορικό κέντρο.

Εκδηλώσεις όπως θεατρικές, μουσικές και συνδυαστικές δράσεις που έχουν να κάνουν με τις γιορτές, αλλά και την απασχόληση των παιδιών, μια ολοκληρωμένη πρόταση και όχι ημίμετρα, που απαιτείται σωστός σχεδιασμός.

Το onpreveza ρώτησε τον κ. Καλλίνικο αν ακόμη και σήμερα είναι θετικός  στην άποψη αυτή, δηλαδή της αλλαγής τοποθεσίας του Χριστουγεννιάτικου χωριού για να μας απαντήσει.: 
''φυσικά όπως είχα πει ακόμη και όταν ήμουν δημοτικός σύμβουλος θα πρέπει να υπάρξει αυτή η αλλαγή του χώρου. Δίνονται πολλές ακόμη δυνατότητες για την δημιουργία και άλλων παράλληλων δράσεων που θα έχουν σαν σκοπό και την διασκέδαση των επισκεπτών, αλλά και την τόνωση της τοπικής αγοράς. Έτσι από τη μία θα υπάρχει ένας χώρος που θα είναι ασφαλέστερος για όλους, αλλά και δημιουργικός για πολλά πράγματα. Στον χώρο του δικαστηρίου μπορεί να γίνουν άλλες δράσεις συνδυαστικές.''

Τον Νοέμβριο του 2017 μάλιστα είχε θέσει και ένα ερώτημα το οποίο από ότι φαίνεται είχε περάσει χωρίς να αγγίξει κανέναν από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

''Γιατί ο δήμαρχος της πόλης να μην αλλάζει τον χρόνο με τους δημότες του, όπως γίνεται σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, πλην της Πρέβεζας;'' Είχε διερωτηθεί τότε ο πρώην δημοτικός σύμβουλος.

Ας ελπίσουμε ότι η νέα δημοτική αρχή το δει και από φέτος να δούμε πολλές αλλαγές όσον αφορά τις γιορτινές εκδηλώσεις.

Τέλος ρωτήσαμε τον κ. Καλλίνικό για την πρόταση που ακούγεται σχετικά με τον χώρο του Κάστρου του Αγ. Ανδρέα για να μας απαντήσει: 

''Το κάστρο του Αγ. Ανδρέα δεν ανήκει στον δήμο, αλλά στην περιφέρεια και σε άλλους φορείς από τη μία, οι οποίοι θα πρέπει να συμφωνήσουν για την παραχώρηση του κάτι που όπως καταλαβαίνετε είναι χρονοβόρο και από την άλλη απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα στο να διαμορφωθεί, προκειμένου να γίνει εκεί το Χριστουγεννιάτικο χωριό.''

Nicopolis Press

Το Nicopolispress.gr είναι ένα ειδησεογραφικό Blog με ειδήσεις από την Πρέβεζα, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Αφήστε ένα μήνυμα:

0 σχόλια: