Την τοπική κοινωνία έχουν αναστατώσει οι πληροφορίες ότι ο ιερέας σε χωριό της νότιας Κέρκυρας φέρεται να ασελγούσε σε ανήλικη μέσα στην εκκλησία πριν από 3 – 4 χρόνια, σύμφωνα με το corfutvnews.
Η ξαφνική φυγή του ιερέα από το χωριό, εδώ και τρεις εβδομάδες,  ενίσχυσε τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει αρχικά.
Πλέον οι εξελίξεις διαδέχονται η μία την άλλη πολύ γρήγορα.  Οι γονείς της ανήλικης έχουν καταθέσει μήνυση κατά του ιερέα στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας και έχει διαταχθεί η προανάκριση.
Πριν από 20 ημέρες υπήρξε ένα συμβάν – συμπλοκή μεταξύ συγγενικού προσώπου της ανήλικης και του 60χρονου ιερέα.  Μετά από αυτό το συμβάν ο ιερέας δεν εμφανίστηκε ξανά στην ενορία του και σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το corfutvnews, ζει εκτός Κέρκυρας.
Mητροπολίτης Κέρκυρας: Τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο ιερέας
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, μετά την ενημέρωση από την Εισαγγελία της Κέρκυρας για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης εις βάρος ιερέα στη Νότια Κέρκυρα, προέβη άμεσα στις εξής ενέργειες:
1. Έθεσε σε διαθεσιμότητα τον ιερέα και τον έβαλε σε κατάσταση αργίας από κάθε ιεροπραξία.
2.  Όρισε άμεσα εκκλησιαστικό ανακριτή, όπως προβλέπουν οι κανόνες της Εκκλησίας και ο καταστατικός χαρακτήρας για τυχόν ποινικά αδικήματα.
3. Ανεξαρτήτως της έκβασης της υπόθεσης, ο Σεβασμιότατος επισημαίνει τη θέση της Εκκλησίας ότι η εκμετάλλευση οποιουδήποτε ανθρώπου που ξεκινά από πάθη ή ψυχολογικά προβλήματα ή άλλους λόγους δε δικαιολογείται και δε συγκαλύπτεται.
4. Η τοπική Εκκλησία αναμένει τα επίσημα στοιχεία από τη Δικαιοσύνη για να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

Nicopolis Press

Το Nicopolispress.gr είναι ένα ειδησεογραφικό Blog με ειδήσεις από την Πρέβεζα, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Αφήστε ένα μήνυμα:

0 σχόλια: