Κανταΐφι: Θέλετε να κάνετε ένα ξεχωριστό γλυκό για όλη την οικογένεια και για τους επισκέπτες σας; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις οδηγίες από τη συνταγή που βρίσκονται παρακάτω και οι οποίες θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε ένα τέλειο γλυκό

Αναλυτικότερα:

Κανταΐφι: Υλικά συνταγής

Γενικά:
– 1/2 κιλό καρύδια χοντροκομμένα
– 1/4 φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη
– 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα και γαρίφαλα
– 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
– 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
– 3 κουταλιές κονιάκ
– 1/2 κιλό κανταϊφι
– 2 φλιτζάνια βούτυρο

Για το σιρόπι από το κανταΐφι:
– 4 φλιτζάνια ζάχαρη
– 2 κούπες νερό
– 1-2 ξυλάκια κανέλας ή λίγο ξύσμα λεμονιού

* Προσοχή: Τα παραπάνω υλικά αφορούν τριάντα έως τριάντα πέντε κομμάτια.

Εκτέλεση συνταγής

– Ανακατεύετε τα καρύδια, τη φρυγανιά, το ξύσμα, τα κανελογαρίφαλα και τη ζάχαρη και τα ραντίζετε με το κονιάκ.
– Ξάνετε και το χωρίζετε σε 35 μέρη έτσι ώστε να σχηματίζονται μακρόστενες λωρίδες.
– Διατηρείτε σκεπάσμενο το κανταΐφι με υγρή πετσέτα για να μην ξεραίνεται.
– Βάζετε στην άκρη κάθε λωρίδας μια κουταλιά από το μείγμα της γέμισης και τυλίγετε όσο πιο απαλά μπορείτε σε ρολό.
– Μην τα σφίγετε γιατί δε θα γίνουν αφράτα.
– Τα αραδιάζετε σε βουτυρωμένο ταψί το ένα κολλητά με το άλλο.
– Λιώνετε το βούτυρο και περιχύνετε τα ρολά με ένα κουτάλι.
– Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε τα κομμάτια από το κανταΐφι στους 175 βαθμούς Κελσίου για 30’.
– Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε το κανταΐφι για άλλα 30’, ώσπου να ροδίσουν καλά.
– Βράζετε όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι για 5′ και περιχύνετε το κανταΐφι, μόλις βγει από το φούρνο.
– Το αφήνετε αρκετές ώρες, να πιει όλο το σιρόπι και το βγάζετε σε πιατέλα.



Nicopolis Press

Το Nicopolispress.gr είναι ένα ειδησεογραφικό Blog με ειδήσεις από την Πρέβεζα, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Αφήστε ένα μήνυμα:

0 σχόλια: