Μεγάλη ποσότητα ψυκτικού υγρού, η κυκλοφορία του οποίου απαγορεύεται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε σε φορτηγό το οποίο εντοπίστηκε στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Αθηνών. Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν εντόπισαν το φορτηγό σταθμευμένο στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού. Την ώρα του ελέγχου επέβαινε ο οδηγός, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι Αλβανικής υπηκοότητας. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ξεκίνησαν τον έλεγχο και βρέθηκαν μπροστά στο παράνομο φορτίο.
Στην καρότσα του οχήματος βρέθηκαν κρυμμένες πίσω από τελάρα, 263 φιάλες συγκεκριμένων τύπων ψυκτικού υγρού φρέον, συνολικού βάρους τριών τόνων και 439,1 κιλών, η κυκλοφορία των οποίων απαγορεύεται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επίσης, στο ίδιο σημείο εντοπίστηκε σταθμευμένο και ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο δεύτερος αλλοδαπός, ο οποίος όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχε οργανώσει και συντονίσει τη μεταφορά του απαγορευμένου υγρού.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
  • -263- φιάλες με ψυκτικό υγρό φρέον, συνολικού βάρους -3- τόνων και -439,1- κιλών,
  • -2- Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα,
  • το χρηματικό ποσό των -5.600- ευρώ,
  • -4- κινητά τηλέφωνα
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Το φρέον είναι υγρό που μέσω της συμπίεσης γίνεται αέριο και αντίστροφα, το οποίο βρίσκεται μέσα στα κλιματιστικά, στα ψυγεία και γενικά σε διάφορες άλλες συσκευές που παράγουν ψύξη.
Έχει την ιδιότητα όταν υγροποιείται να ζεσταίνεται και όταν αεριοποιείται υπό πίεση να γίνεται παγωμένο.

EPIRUSPOST.GR

Nicopolis Press

Το Nicopolispress.gr είναι ένα ειδησεογραφικό Blog με ειδήσεις από την Πρέβεζα, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Αφήστε ένα μήνυμα:

0 σχόλια: