Μηνύματα με αποδέκτη τόσο την πολιτεία, όσο και την κοινωνία μας αλλά και τον καθένα μας ξεχωριστά ,έπεσε το μεσημέρι της Κυριακής η αυλαία του 1ου Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας Πρέβεζας το οποίο ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής και συνεχίστηκε καθόλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου έχοντας ως σημείο αναφοράς την εξάρτηση από το διαδίκτυο.

Το 1ο Φεστιβάλ Υγείας διοργανώθηκε με αφορμή την συμπλήρωση μιας δεκαετίας συνεχούς λειτουργίας του από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας & Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων (Κ.Ψ.Υ. – ΚΟ.ΚΕ.Ψ.Υ.Π.Ε.) του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος του Ν. Πρέβεζας «ΔΥΝΑΜΗ» και το Δήμο της Πρέβεζας.Στην εναρκτήρια εκδήλωση της Παρασκευής έδωσαν το παρόν οι φορείς της περιοχής.Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος στο χαιρετισμό του τόνισε ότι τα θέματα ψυχικής υγείας αποτελούν ένα μεγάλο πρόβλημα για την κοινωνία μας αφού άτομα όλων των ηλικιών έχουν έρθει αντιμέτωπα με την κατάθλιψη και άλλες ψυχικές νόσους.
“Σαν άνθρωπος που έχω διοικήσει στο παρελθόν το Γενικό Νοσοκομείο αλλά και με τη νέα μου ιδιότητα σαν Δήμαρχος έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δραστηριότητα και την προσφορά σας” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Γεωργάκος, υπογραμμίζοντας ότι η Αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι στην πρώτη γραμμή και να συνδράμει την αποστολή του κράτους για τη διασφάλιση και την προαγωγή της δημόσιας υγείας”.Χαιρετισμό εκ μέρους του Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου απεύθυνε ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως π.Ιωαννίκιος ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στο πόσο σημαντική για τον καθένα μας είναι η φροντίδα και η ισορροπία της ψυχικής υγείας.
Η εργοθεραπεύτρια του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Χριστίνα Γιώτη αναφέρθηκε στη συνέχεια στη δομή η οποία παρέχει υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης σε άτομα όλων των ηλικιών στην ευρύτερη περιοχή και στα 10 χρόνια λειτουργίας του έχει σταθεί δίπλα σε χιλιάδες συνανθρώπους μας.

Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου “Δύναμη” Σταυρούλα Κασκάνη μίλησε για τον Σύλλογο ο οποίος ασχολείται με το φάσμα του αυτισμού, καταθέτοντας ως αναγκαιότητα τη δημιουργία ενός Κέντρου Ημέρας που θα αποτελεί ένα καταφύγιο για τα άτομα με αυτισμό και τις οικογένειές τους.Η νοσηλεύτρια Αλεξάνδρα Πρέζα παρουσίασε αναλυτικά τη δράση του Κέντρου, ενώ προβλήθηκε βίντεο αφιερωμένο στα 10 χρόνια της λειτουργίας του και τα άτομα που το απαρτίζουν. Ακολούθησε θεατρικό δρώμενο και μουσική βραδιά από το Ντάνο Μηνιάδη.
Το πρωί και το απόγευμα του Σαββάτου αλλά και το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκαν ομιλίες, βιωματικά εργαστήρια , χορευτικές και λοιπές δράσεις με τη συμμετοχή συλλόγων, φορέων και άλλων δημιουργικών ομάδων της πόλης.

Nicopolis Press

Το Nicopolispress.gr είναι ένα ειδησεογραφικό Blog με ειδήσεις από την Πρέβεζα, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Αφήστε ένα μήνυμα:

0 σχόλια: