Με αφορμή το πρόσφατο τροχαίο δυστύχημα στην είσοδο της Πρέβεζας βγαίνει ξανά στην επιφάνεια το μείζον ζήτημα της παράκαμψης της Νικόπολης, αφενός για να εξασφαλιστεί κάποτε η ασφάλεια των διερχομένων οχημάτων, καθώς ο δρόμος στην είσοδο της Πρέβεζας είναι επικίνδυνος, αφετέρου διότι η κατάργηση του συγκεκριμένου δρόμου είναι προϋπόθεση για τον φάκελο Unesco της αρχαίας Νικόπολης.
Αξιέπαινη η πρωτοβουλία του Δημάρχου Πρέβεζας Ν. Γεωργάκου καθώς και του Προέδρου του Ομίλου Unesco Πρέβεζας Βαγγέλη Κατσίμπρα να θέσουν το θέμα της αρχαίας Νικόπολης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Το ζήτημα επίσης έθεσε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα» στον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στρ. Ιωάννου ο οποίος έχει και τον πρώτο λόγο για την υλοποίηση του έργου της εισόδου της Πρέβεζας, αλλά και την ευθύνη για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην έναρξη των εργασιών.
Πριν λίγες μέρες, το θέμα της εισόδου τέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου προς τον Περιφερειάρχη από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Παύλο Φραγκούλη, με αφορμή το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα.
 «Τι έχετε σκοπό να κάνετε με την είσοδο της πόλης της Πρέβεζας που τόσα χρόνια βρίσκεται κλειδωμένη στα συρτάρια των γραφείων σας χωρίς να γνωρίζουμε τους λόγους;;; Η ερώτηση μου είναι πολύ επίκαιρη διότι μόλις προχθές θρηνήσαμε άλλον ένα νέο άνθρωπο κ άλλος ένας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά από τροχαίο που σημειώθηκε σ’ εκείνο το σημείο.
Η ανάπτυξη που ευαγγελίζεστε βρίσκεται δυστυχώς πολύ μακριά, όπως πολύ μακριά βρίσκεται κ η Πρέβεζα εν έτη 2019 από τους κυρίους οδικούς άξονες κ έχει για είσοδο πόλης μια διασταύρωση καρμανιόλα για τους πολίτες της αλλά κ τους επισκέπτες της. Αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας» τόνισε ο κ. Φραγκούλης.
Σύμφωνα με τον κ. Καχριμάνη, δεν θα πρέπει να γίνεται σπέκουλα με το συγκεκριμένο θέμα. Τόνισε οτι έχει προχωρήσει η διαδικασία των απαλλοτριώσεων και οι μελέτες είναι έτοιμες. Όπως είπε, τα χρήματα υπάρχουν, η πρόσκληση είναι ανοιχτή μέχρι τον Νοέμβριο όπου θα υποβληθεί το έργο και θα γίνει η ένταξή του.
Ωστόσο, θα πρέπει να πούμε ότι τα λεγόμενα του κ. Καχριμάνη δεν ακούγονται για πρώτη φορά, αλλά ακούστηκαν ξανά και δια στόματος Στράτου Ιωάννου όταν κατά καιρούς είχαμε ασχοληθεί με το θέμα.
Κανείς δεν αμφισβητεί τις προθέσεις οι οποίες όντως μπορεί να υπάρχουν.
Αντιμετωπίζουμε με ιδιαίτερη επιφύλαξη τα λεγόμενα της Περιφερειακής Αρχής για το συγκεκριμένο έργο.
Το κύριο ερώτημα που εκφράζουν συμπολίτες για την καθυστέρηση αυτού του έργου είναι εάν υπάρχουν συγκεκριμένα συμφέροντα που αντιδρούν.
Ένα ακόμη ερώτημα είναι για ποιό λόγο οι υπόλοιποι θεσμικοί Φορείς, πλην ελαχίστων, δεν πιέζουν για την επίσπευση των διαδικασιών.
Η Περιφερειακή Αρχή, είναι υποχρεωμένη να δίνει εξηγήσεις στους πολίτες. Έχει καθήκον να ενημερώνει τον κόσμο.


Άρης Τσελίκος

Nicopolis Press

Το Nicopolispress.gr είναι ένα ειδησεογραφικό Blog με ειδήσεις από την Πρέβεζα, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Αφήστε ένα μήνυμα:

0 σχόλια: