Τον προβληματισμό του αναρτησε ο γνωστός μελισοκόμος Μάκης  Σάλιαρης όσον αφορά  τον πόλεμο που δέχεται απο εξωτερικούς παράγωντες το επάγγελμα  του μελισοκόμου.καθώς και το οικοσύστημα απο την  εξόντωση των μελισσών.Αναλυτικά αναφέρει.

Όσο κοιμόμαστε εμείς οι μελισσοκόμοι τόσο θα αναρωτιόμαστε. Όλοι έχουμε ευθύνη που δεν κάνουμε τίποτα. Εδώ μας εξοντώνουν σε κάθε σημείο της Ελλάδας. Είτε σκοτώνουν τις μέλισσες είτε την τροφή τους. Η φετινή χρονιά μας δείχνει ότι το οικοσύστημα νοσεί από τις παρεμβάσεις του ανθρώπου. Η μέλισσα θα χαθεί και εμείς θα αναρωτιομαστε τι φταίει. Την δηλητηριαζουμε είτε με ψεκασμούς είτε εμείς οι μελισσοκόμοι μέσα στις κυψέλες με τις παρεμβάσεις μας. 
Έχουμε χάσει το νόημα που δεν είναι η κονομα . Ο μελισσοκόμος επιτελεί έργο και μετά επαγγελμα και έτσι πρέπει να το δούμε. Πρέπει να σοβαρευτούμε και να κάνουμε μαζικά μέσα από τους συλλόγους μας δράσεις για τις δηλητηριάσεις. Πρέπει να ακουστουμε και όχι στο φβ. Οργανωθείτε πάνω σε αυτή την βάση γιατί όλοι θα μείνουμε με κουτιά και η φύση χωρίς τον επικονιαστη της . Όχι ένας ένας όλοι μαζί.

Nicopolis Press

Το Nicopolispress.gr είναι ένα ειδησεογραφικό Blog με ειδήσεις από την Πρέβεζα, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Αφήστε ένα μήνυμα:

0 σχόλια: