Το βράδυ της Παρασκευής 5/04/2019 στο Margarona Royal στην Πρέβεζα έγινε  η παρουσίαση του Προγράμματος Υγείας της Νέας Δημοκρατίας.
Την παρουσίαση του προγραματος  έκαναν ο βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Υγείας Βασίλης Οικονόμου και ο βουλευτής Αχαΐας και αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας Ιάσων Φωτήλας, ενώ, ομιλία έκανε και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος, Στέλιος Κημπουρόπουλος. Χαιρετισμό απηύθυνε  ο βουλευτής Πρέβεζας ΝΔ, Στέργιος Γιαννάκης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης για θέματα υγείας, κ.Γούσης, το μέλος της Π.Ε. Gianluca Ματσιρας, η υπεύθυνη Τομέα Υγείας ΝΟΔΕ ΝΔ Πρέβεζας, Β.Κορδέλλα.
Η κατάσταση στην υγεία επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως σημειώνει η ΝΔ:

- Νοσοκομεία με κακοσυντηρημένες υποδομές και σοβαρές ελλείψεις σε βασικά είδη, όπως γάζες, σύριγγες κ.ά., που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών.

- Μόλις 1 στους 10 πολίτες έχουν πρόσβαση σε οικογενειακό γιατρό. 

- 7 περιφερειακές ενότητες της χώρας δεν έχουν κανέναν συμβεβλημένο παιδίατρο, με αποτέλεσμα οι πολίτες να οδηγούνται υποχρεωτικά σε ιδιώτες γιατρούς πληρώνοντας από την τσέπη τους. 
Οι 5 προτεραιότητες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας:1. Διάθεση 100 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση, την προμήθεια εξοπλισμού και την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών των νοσοκομείων εντός 5ετίας και επιπλέον αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων αλλά και ιδιωτικών δωρεών.

2. Υπογραφή 2.000 νέων συμβάσεων με γενικούς γιατρούς, παθολόγους και παιδιάτρους για την κάλυψη των αναγκών σε ολόκληρη την Ελλάδα σε διάστημα 2 ετών.

3. Κανένα νησί και απομακρυσμένη περιοχή χωρίς γιατρό.

4. Στοχευμένες προσλήψεις στους κλάδους που υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη. Δηλαδή νοσηλευτών στα νοσοκομεία των μεγάλων αστικών κέντρων, ενίσχυση του προσωπικού στις ΜΕΘ και τα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας 

5. Αμεση λήψη μέτρων με στόχο 35% μείωση των νοσοκομειακών λοιμώξεων εντός 5ετίας προκειμένου να περιοριστούν στα επίπεδα του ευρωπαϊκού μέσου όρου.


Για την άμεση βελτίωση των συνθηκών στα δημόσια νοσοκομεία το πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπει:
● Ελαχιστοποίηση της αναμονής για νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με προτεραιότητα στη λειτουργία όλων των κλινών εντατικής θεραπείας. Επέκταση της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, εφαρμογή διεθνών κριτηρίων εισαγωγής και παραμονής, και λειτουργία περισσότερων Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) ώστε να μειωθεί ο αριθμός ασθενών στις ΜΕΘ.● Τέλος στην εφημερία όπως την ξέρουμε σήμερα. Για την οριστική απαλλαγή από τα ράντζα και τις άσκοπες και επικίνδυνες για τους ασθενείς περιπλανήσεις από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.● Περιορισμός του χρόνου αναμονής για χειρουργικές επεμβάσεις με την πλήρη λειτουργία όλων των διαθέσιμων χειρουργικών αιθουσών με προσλήψεις προσωπικού, όπου κριθεί απαραίτητο (αναισθησιολόγοι, νοσηλευτές)

● Ανακαίνιση, προμήθεια ξενοδοχειακού εξοπλισμού και ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών των νοσοκομείων μέσω συγχρηματοδότησης από την Ε.Ε. και ιδιωτικών δωρεών.Για να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες που παρέχονται σε κάθε πολίτη, τα νοσοκομεία θα λειτουργούν με δεσμευτικούς στόχους, ενώ θα εισαχθεί επαγγελματικό μάνατζμεντ για να εγκαταλειφθούν επιτέλους οι κομματικές προσλήψεις. Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από τη χρηστή διαχείριση του συστήματος υγείας, θα επανεπενδύονται στο σύστημα υγείας. 


Για τη στήριξη για αυτούς που τη χρειάζονται περισσότερο τη φροντίδα της Πολιτείας στα μέτρα που θα υλοποιηθούν άμεσα περιλαμβάνονται:


1. Κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων για συγκεκριμένες ομάδες ασθενών (π.χ. ασθενείς με καρκίνο, ΑΜΕΑ κλπ) προκειμένου να σταματήσει η απαράδεκτη ταλαιπωρία της πολύωρης αναμονής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για να πάρουν ειδικά φάρμακα. Ολα τα φάρμακα θα διατίθενται από όλα τα φαρμακεία της γειτονιάς του.
2. Προτεραιότητα για ραντεβού με γιατρούς σε 24 ώρες σε όσους έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη.
3. Επέκταση της διάρκειας των επαναλαμβανόμενων συνταγών για τους χρονίως πάσχοντες, ώστε να μειώνεται η ταλαιπωρία των ασθενών με χρόνια νοσήματα για τη χορήγηση επαναληπτικής συνταγής.


Για την άμεση βελτίωση των συνθηκών στα δημόσια νοσοκομεία το πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπει:
● Ελαχιστοποίηση της αναμονής για νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με προτεραιότητα στη λειτουργία όλων των κλινών εντατικής θεραπείας. Επέκταση της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, εφαρμογή διεθνών κριτηρίων εισαγωγής και παραμονής, και λειτουργία περισσότερων Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) ώστε να μειωθεί ο αριθμός ασθενών στις ΜΕΘ.


● Τέλος στην εφημερία όπως την ξέρουμε σήμερα. Για την οριστική απαλλαγή από τα ράντζα και τις άσκοπες και επικίνδυνες για τους ασθενείς περιπλανήσεις από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.


● Περιορισμός του χρόνου αναμονής για χειρουργικές επεμβάσεις με την πλήρη λειτουργία όλων των διαθέσιμων χειρουργικών αιθουσών με προσλήψεις προσωπικού, όπου κριθεί απαραίτητο (αναισθησιολόγοι, νοσηλευτές).● Ανακαίνιση, προμήθεια ξενοδοχειακού εξοπλισμού και ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών των νοσοκομείων μέσω συγχρηματοδότησης από την Ε.Ε. και ιδιωτικών δωρεών.


Για να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες που παρέχονται σε κάθε πολίτη, τα νοσοκομεία θα λειτουργούν με δεσμευτικούς στόχους, ενώ θα εισαχθεί επαγγελματικό μάνατζμεντ για να εγκαταλειφθούν επιτέλους οι κομματικές προσλήψεις. Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από τη χρηστή διαχείριση του συστήματος υγείας, θα επανεπενδύονται στο σύστημα υγείας. Για τη στήριξη για αυτούς που τη χρειάζονται περισσότερο τη φροντίδα της Πολιτείας στα μέτρα που θα υλοποιηθούν άμεσα περιλαμβάνονται:


1. Κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων για συγκεκριμένες ομάδες ασθενών (π.χ. ασθενείς με καρκίνο, ΑΜΕΑ κλπ) προκειμένου να σταματήσει η απαράδεκτη ταλαιπωρία της πολύωρης αναμονής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για να πάρουν ειδικά φάρμακα. Ολα τα φάρμακα θα διατίθενται από όλα τα φαρμακεία της γειτονιάς του.
2. Προτεραιότητα για ραντεβού με γιατρούς σε 24 ώρες σε όσους έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη.
3. Επέκταση της διάρκειας των επαναλαμβανόμενων συνταγών για τους χρονίως πάσχοντες, ώστε να μειώνεται η ταλαιπωρία των ασθενών με χρόνια νοσήματα για τη χορήγηση επαναληπτικής συνταγής.


Ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η στιγμή, κατά την ομιλία του υποψήφιου ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου (ο οποίος αποτελεί προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη) όταν μίλησε για την τραυματική του εμπειρία από το δημόσιο σύστημα υγείας.Ο βουλευτής της ΝΔ, Στέργιος Γιαννάκης ανέφερε:
Θεωρώ ότι η αποψινή μας εκδήλωση, είναι από τις πλέον σημαντικές, απ’ αυτές που έχουμε οργανώσει ως Ν.Δ. τοπικά τα τελευταία χρόνια,
κι αυτό γιατί είμαστε από τους Νομούς που η κατάσταση τόσο στο Νοσοκομείο μας, όσο και στα Κέντρα Υγείας, αλλά και σχεδόν σε όλες τις δομές Υγείας πέρασε και περνά από σαράντα κύματα τα τελευταία χρόνια.
Επιτρέψτε μου όμως πριν μπω στην ουσία της τοποθέτησής μου, να καλωσορίσω και εγώ από την μεριά μου και να ευχαριστήσω για την παρουσία του εδώ τον  Τομεάρχη  Υγείας και φίλο μου Βασίλη Οικονόμου,
καθώς και τον Αναπληρωτή Τομεάρχη συνάδελφο και φίλο Βουλευτή Αχαΐας,  Ιάσωνα Φωτήλα.Νοιώθω υπερήφανος για την συμμετοχή στο Ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, ενός ξεχωριστού Έλληνα, παράδειγμα θέλησης και αγώνα, του Στέλιου Κυμπουρόπουλου που μας τιμά με  την παρουσία  του απόψε εδώ.
Του ευχόμαστε  από καρδιάς, καλή θητεία στις Βρυξέλλες, βέβαιοι για την εκλογή του στις 26 Μαΐου!
Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
Ο Νομός μας, ο Νομός Πρέβεζας, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα  για τις αρνητικές επιπτώσεις των ανερμάτιστων πολιτικών και των στείρων ιδεοληψιών στον Τομέα της Υγείας.               
Χάσαμε την ανέγερση νέου Νοσοκομείου γιατί τότε κάποιοι διαφωνούσαν με τα ΣΔΙΤ, χάσαμε την ευκαιρία πάλι να έχουμε νέο Νοσοκομείο, για δεύτερη φορά, όταν και εγώ τότε ως επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στον Δήμο – αλλά και ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο – ψηφίσαμε και παραχωρήσαμε για τον σκοπό αυτό το οικόπεδο στον Μύτικα.Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στην κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Υγείας  του Νομού, όταν για χρόνια εφημέρευαν εναλλάξ τις μονές και τις διπλές μέρες του μήνα και μάλιστα στις περισσότερο τουριστικές περιοχές, με ότι αυτό συνεπάγεται για την Δημόσια Υγεία, τον Τουρισμό και την τοπική ανάπτυξη.
Αν ακόμα στέκονται όρθιες κάποιες παροχές Υγείας, αυτό οφείλεται στον επαγγελματισμό, την φιλοτιμία και την απόλυτη αίσθηση ευθύνης του Ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού.
Υπάρχουν συμπολίτες μας – συνήθως μεγάλης ηλικίας – σε ορεινά χωριά του Νομού μας που δυσκολεύονται να φτάσουν στις πλησιέστερες δομές Υγείας.


Υπάρχουν συμπολίτες μας που δυσκολεύονται να πάρουν τα φάρμακά τους, με ανυπολόγιστες συνέπειες στην υγεία και την ευζωία τους.
Δυστυχώς  για χρόνια στα θέματα Υγείας χάνεται η ψυχή της χώρας, αφού απ’ αυτά κρίνεται η ευαισθησία μας, η ψυχή για το τι πιστεύουμε.


Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το άρθρο 21 του Συντάγματος ξεκάθαρα αναφέρει ότι:
« Το κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων».
Είναι σαφές, ότι για μας, για την Νέα Δημοκρατία, τα θέματα Υγείας δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης.


Δεν μπορεί να μην αντιμετωπίζουμε όμως  με κριτική τις δυσλειτουργίες, την κατάρρευση του ΕΣΥ,  την απαξίωση για την ανθρώπινη ζωή και την αξιοπρέπεια των πολιτών, χάριν των μικροπολιτικών κομματικών συμφερόντων.
Παράλληλα όμως οι πολίτες περιμένουν από εμάς και τις προτάσεις μας.
Και αυτές τις προτάσεις μας είμαστε απόψε εδώ για να αναπτύξουμε.
Με γνώση και αποφασιστικότητα το επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας επεξεργάστηκε ένα σύγχρονο Κυβερνητικό Πρόγραμμα για την Υγεία, με επίκεντρο τον άνθρωπο,
με στόχο και σκοπό να αντιστραφεί η σημερινή θλιβερή κατάσταση και φιλοδοξία να εξασφαλίσουμε ποιοτικές παροχές Υγείας για όλους τους πολίτες.


Υπάρχει το σχέδιο, υπάρχει το Πρόγραμμα, υπάρχει και η πολιτική βούληση για την εφαρμογή του!
Η Νέα Δημοκρατία με τα στελέχη της και κυρίως με τον Πρόεδρό της και Πρωθυπουργό σε μόλις λίγο καιρό, Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι έτοιμη  σε όλα τα επίπεδα να αναλάβει τον ιστορικό της ρόλο,
για την ανάταξη και την αναγέννηση του τόπου,
για την επιστροφή στην κανονικότητα, ΄
για την ανάπτυξη, την πρόοδο και την προκοπή,
για την Ελλάδα της Ευρώπης!
Nicopolis Press

Το Nicopolispress.gr είναι ένα ειδησεογραφικό Blog με ειδήσεις από την Πρέβεζα, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Αφήστε ένα μήνυμα:

0 σχόλια: